Surf at Byron Bay

Piiift

Vi havde tre dage på surfskole, som nybegynder bruger man bølger, som er knækkede - også kaldet hvide bølger.

De garvede surfer på grønne bølger, det ser ret godt ud, når en bølge rejser sig flere meter og ud gennem den kommer et brædt, som zig-zagger henover den eller surfer mellem bølgen og knækket.

At padle

Man går eller padler ud gennem bølgerne for at tage dem det meste af vejen ind til standen igen. De garvede en rip (en kraftig strøm) til at komme ud til bølgerne, så de ikke brænder mængder af kræfter af på at bevæge sig ud gennem bølgerne.

Hvilken stil

På førstedagen gjalt det bare om at komme op på brædtet. Retningen bestemte man ikke selv over.

Balance

Det var jo ikke lige hver gang man fangede en bølge, man kom op at stå. Og man har nu engang bedre balance, når hele kroppen er tæt på brædtet. Men med tre støtter på brædtet kommer man også et stykke.

Backpackerland

Vi boede på 6-mands værelse på et af byens utallige backpacker steder. Vi fik billig mad og det var potioner i størrelse XXXL.

Der er vist mange backpackere, som oplever usandsynligt lidt. Sover små 16 timer i døgnet, tager måske til stranden, spiser i backpackerland, tager i byen med de andre backpackere, nattens højdepunkt er, hvis man får scoret. Efter lidt tid i et backpackerland kan man så rejse videre til det næste på kysten.

Fyrtårn

En af de fire strande på Byron Bay og i baggrunden er den lille hvide klat fyrtårnet. Et fyrtårn som man ikke kunne undgå at bemærke om aftenen, det lyste kraftigt i to retninger med 180 grader i mellem og kørte rundt og rundt og rundt.

Der har været mange flotte aftener hernede, men de to aftener på Byron Bay var ekstra imponerende stjerneklare - indtil månen stod op.

Hvor længe er han brædtet endnu?

Vinden på andendagen gjorde at vi tog til en strand, som de sejeste bruger. Det var super flot længere ude, bølgerne og surfene på dem.

Vi skulle arbejde for at komme ud, til gengæld var der virkelig knald på ind. Stranden er en af de top ti farligste i Australien med hensyn til strøm, og vi fik også en anden respekt for den sag efter den dag.

Piiift

Vi havde en rigtig dygtig instruktør på andendagen, han var god til at give konkrete rettelser. De andre instruktører vi havde, var mere bare super garvede surfere, hvor livet ikke handlede om meget andet end god surf - og lidt fest.

På andendagen fik Sara også ret godt fat i det med at stå på brædtet. Så på sidste dag kunne vi begge øve os i at bestemme retningen og farten. Det var nu også venligt vand den sidste dag, hvilket lød til at være det mest almindelige, hvorfor man så forstår at Byron Bay er kendt for at være god til begyndere.